top of page

Ullgrisribbe

Oppdatert: 18. nov. 2023

Ettersom Ullgrisribbe skiller seg markant fra tynnribbe fra annen gris, har vi skrevet litt nyttige tips.
Ullgrisribbe er fettrik med mye underhudsfett og marmorert kjøtt. Fettet gir en nydelig smak på ribben.

Under steking vil det bli mye smeltet fett i panna, så det er lurt å beregne litt mer ribbe enn man er vant til.

Man kan med fordel fryse ned smeltet fett til bruk i sauser etc.

Når det gjelder svoren på ullgris så er denne tykkere. For å rute opp svoren er det derfor lurt å gjøre dette når du snur ribben etter at den har stekt den første tiden i stekeovnen med svoren ned.

Ullgrisen har mye bust, og finnes i 3 fargevariasjoner. Hårsekker sitter under huden. Når du kjøper en ribbe fra en svart ullgris, kan du fremdeles se det er svart bust i huden, men etter at ribba er stekt, kan du verken se eller kjenne det på smak/konsistens.Tips til steking utfra egenerfaring hos oss i Norsk Ullgris DA


Stekeovn og tykkelse på Ullgrisribben vil innvirke på steketiden.

Start med å tine Ullgrisribben i kjøleskap 2 døgn før den skal stekes.

Gni ribben inn med salt og pepper, gjerne et døgn før steking.

Sett ribben inn i forvarmet ovn 220C med svoren ned i en passe stor form. Hell på ca 3 dl kokende vann. Er formen stor må det tilsettes mer vann. Legg aluminiumsfolie på toppen av ribben så den ikke blir for godt stekt før man snur ribben.

Etter ca 45 min, ta ut ribben og snu den med svoren opp. Nå er det lett å rute opp svoren hvis den ikke allerede er rutet.

Senk temperaturen på ovnen til 120C.

Når ribben er ferdig rutet opp, legg aluminiumsfolie eller noe annet under deler av ribben så den blir spent opp som en bro slik at fettet renner av svoren. Sett i steketermometer i midten av den tykkeste delen. La ribben stå i ovnen i ca 6 timer til den har en kjernetemperatur på ca 90 grader.

Skru så temperaturen opp til 250C så svoren blir sprø. Følg med så svoren ikke blir svidd, den begynner ganske raskt og "poppe". Ta ut ribben og la den hvile ca 20 minutter.

Del Ullgrisribben opp i biter og sett den gjerne tilbake i ovnen så den ettersteker slik at det blir sprø stekeskorpe.1 698 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Entrecôte

Pannestekt Mangalica nakkekotelett

Kjøkkensjef Daniel Olsen på Lillestrøm Lobby deler gode tips om steking og tilbehør til pannestekt nakkekotelett av Mangalica fra Norsk Ullgris DA. Film og regi: Rune Holter

コメント


bottom of page